Wat doen we

We bouwen op het moment meerdere kwartieren!

Het Overweeghuis
Vrouwen die vastlopen in de prostitutie hebben behoefte aan een moment van bezinning. Om in de rust na te denken over je toekomst. Op dit moment is er nog geen drempelloze plek en daarom gaan we deze bouwen. Dankzij de sluiting van de tippelzone zijn we in een stroomversnelling gekomen. Wil je helpen met relaties bouwen of klussen, laat het ons weten!


Stadshelden
Als nieuw jongerennetwerk van de stad Groningen wil Stadshelden jongeren inspireren je vrijwillig in te zetten voor mensen met weinig tot geen netwerk.


Communities 
Groningen Verwelkomt is een burgerinitiatief dat tot doel heeft om in stad en ommeland vluchtelingen een warm welkom te bieden en vluchtelingen zich thuis te laten voelen. In het eerste jaar zijn tientallen activiteiten plaatsgehad waarbij honderden vluchtelingen bereikt zijn in diverse gemeenten in de provincie. In 2017 is de stichting gericht op het initiëren en ondersteunen van lokale communities van nieuwe en oude Groningers die elkaar beter leren kennen of samen een activiteit ondernemen zoals schaatsen of zwemmen. Ook helpen we nieuwe Groningers richting werk met de Wereldkeuken, Redevelop en persoonlijke begeleiding. Regelmatig vinden ontmoetingen plaats rond een Eat & Meet, Talk & Walk en tijdens Heel Groningen Bakt.


Redevelop
We vormen een lokale groep van toegewijde it-programmeurs en anderen die nieuwe Groningers trainen in en begeleiden naar het worden van een php-programmeur. Redevelop begeleidt naast statushouders ook Nederlanders op.


Missie 050
De christelijk-sociale beweging die in Groningen stad gaande is, wil Missie 050 samenbundelen omdat je samen sterker staat. Wat je rol ook is, als christenen samen vormen we een netwerk dat de bloei van de stad zoekt. Het Evangelisch Contact is in oktober 2018 begonnen met meer dan 100 christenen uit de volle breedte van de kerk van Groningen. In 2019 willen we dit netwerk verder ontwikkelen met als doel zichtbaar maken, katalysator zijn en verbinden.


Noordermannen
Opstaan, avontuur en verantwoordelijkheid. Ingrediënten waar je mannen enthousiast voor krijgt. In de stad Groningen is de tiende locatie van Noordermannen gestart.


Community Builders
Wat nu als we als christenen meer doeners van het Woord zouden worden? Eén antwoord op deze vraag wordt gegeven in dit nieuwe kwartier: samen met buurtgenoten elkaar helpen, samenredzaam worden en de bloei van jouw buurt en wijk zoeken.