Coronahulp

(c) DvhN
Foto: DvhN / Ronald Niemeijer

We zijn gestart met Heel Groningen Helpt vanwege de verregaande maatregelen die de overheden nemen in het kader van de bestrijding en indamming van de verspreiding van het Coronavirus. Hiermee worden kwetsbare groepen veelal extra geraakt.

“Wij vormen als het ware een muur”, zoals Piet van Dijken het zegt, om de oudere en kwetsbare mensen heen. Ook andere bekende Groningers als Henk de Haan, René Paas, Lenie ’t Hart, Inge Jongman en Colin Mooijman roepen op om in actie te komen.

Diverse landelijke initiatieven zien Heel Groningen Helpt als centraal aanmeldpunt in Groningen, zoals #nietalleen. Heel Groningen Helpt is een gezamenlijk portaal waar hulpvragen binnenkomen en opgepakt worden door het initiatief die dit het beste kan.

Sinds eind maart hebben we een provinciale hulplijn geopend: 050-211 04 28. Mevrouw Bakker uit Sappemeer belde onlangs met de hulplijn Heel Groningen Helpt voor een praatje. Simpelweg dat. Doordat zij durfde te vragen, ontstaat er weer hoop. Lees het openhartige interview dat mevrouw gaf aan Martin Cusiel van RTV Noord.

Per wijk en per dorp bouwen een lokaal team dat burenhulpvragen en -aanbod op elkaar afstemt. Zo bouwen we aan een bottom up beweging van bewoners die omzien naar elkaar. Hier bouwen organisaties, kerken, studenten en andere bewoners aan mee. Doe je ook mee?