Integratie ondanks corona

Onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen laat zien dat integratie van nieuwkomers stokt door corona(maatregelen). Corona zorgt ervoor dat mensen niet-noodzakelijke contacten mijden. De Nederlandse contacten van statushouders zijn weggevallen, maar zijn essentieel voor integratie, je thuis voelen en de Nederlandse taal.

Daarom gaan wij coronaproof mogelijkheden aanbieden om in contact te komen. Je kunt met dit formulier invullen om gematcht te worden als nieuwkomer in Groningen of als gevestigde Groninger. Je wordt 1-op-1 gekoppeld. We zullen je laten weten dat je deel bent van een groter geheel. Dit pakken we op samen met de Refugee Support Committee van de studentendesk van het Rode Kruis.

Meer informatie over het onderzoek is hier te vinden en door onderstaande video te bekijken: