Geen widgets gevonden in de zijbalk

Nieuwkomers

Vanuit allerlei landen worden onze steden en buurten verrijkt met mensen die bij ons komen wonen. We ondersteunen nieuwe en gevestigde Nederlanders in het samenleven. Dit doen we met de volgende projecten.

Together

Together is een ontmoetingsplek waar vluchtelingen- en migrantenkinderen ondersteund worden om succesvol te zijn op school en geïnspireerd worden hun weg te ontwikkelen tussen school en thuis. Ook ouders ondersteunen we in het wortelen en meedoen. Kortom: we richten ons op de hele familie. Dit doen we in Selwerd en Vinkhuizen.

Community Plus

Community Plus is een multiculturele community in Groningen van mensen met en zonder een vluchtverleden die leuke uitjes ondernemen, samen wandelen en fietsen, het leven delen bij een koffie of een maaltijd, etc. Via via helpen we elkaar aan netwerk dat toegang geeft tot banen.

Wij zijn de wijk Emmen

In de wijken Angelslo, Bargeres en andere delen van de gemeente Emmen coachen we in het bouwen van een eigen burennetwerk. We zien verbinding als belangrijk om je thuis te voelen, de taal te leren, gezondheidsklachten voorkomen en mee te doen in de samenleving.

Azc’s in Groningen en Tynaarlo

Op azc’s in Groningen en Eelde-Paterswolde vormen we een brug tussen asielzoekers met gevestigde Nederlanders. We geven taalondersteuning, eten samen, doen creatieve dingen, sporten met kinderen, etc.. We zamelen fietsen, kleding en dergelijke in en delen deze uit.

Oekraïners op reis in Noord-Nederland

Op gemeentelijke opvanglocaties in Groningen vormen we een brug tussen gevluchte Oekraïners met gevestigde Nederlanders. We matchen Oekraïners bij gastgezinnen; hierin werken we nauw samen met TakeCareBNB en het Leger des Heils. We zamelen fietsen, kleding en dergelijke in en delen deze uit; in Oekraïne delen we voornamelijk voedsel uit in samenwerking met stichting Immanuël. 

We ondersteunen burgerinitiatieven in Zwolle in samenwerking met het Diaconaal Platform Zwolle. Ook hier zamelen we kleding in en geven deze uit. Ook hier is verbinding de sleutel tot je thuis voelen.

We ondersteunen met een platformwebsite burgerinitiatieven voor Oekraïne samen met De 4e Musketier en Plate.

Betrokken vanuit Quartermasters:

Niet op de foto: Andrea Strijker (projectleider), Anneke Brandsen (oudercoach) en Mirjam Kooij (locatiecoördinator)